Direktlänk till inlägg 31 mars 2008

Läser på Marcus Birros blogg

Av Xaramia - 31 mars 2008 11:56

.......Har nyligen köpt hans bok "Svarta vykort" efter att ha hört honom berätta om sina förlorade barn hos Malou i Tv-soffan.....


"....I Sverige räknas ett foster som ett barn först i vecka 28. I resten av världen sker det mycket tidigare än så.
Resten av världen har rätt.
Socialstyrelsen i Sverige irrar bort sig i sin generösa abortlagstiftning. Man får göra abort fram till vecka 22. Det kan man tycka vad man vill om.
Ett barn är ett barn i vecka 22.
Vad tycker Socialstyrelsen att ett barn är mellan vecka 22 och 28?

Men ett barn är ett barn långt tidigare än så. Ett barn blir ett barn i alla drömmar, i alla samtal om framtiden, i planerna, i barnvagnsinköpet, i den nya lägenheten, i varje fortskridande vecka.

Ett barn blir ett barn i de synliga sparkarna på kvällarna, i den kompromisslösa kärleken från första början, från minuten man får reda på att man ska ha barn...

Men gravida kvinnors (och männens) oro måste börja tas på större allvar!

Hellre ett blodprov för mycket, ett urinprov till, ett extra ultraljud, en kurator, en undersökning efter undersökningen, en uppföljning.

En oro är ett symtom och bör behandlas som ett sådant!....."~Därför känns det just nu så himla bra att ha fått träffa en kanonbra barnmorska och läkare och få gå på extra kontroller på Spec MVC,de tar min oropå allvar denna gång!~


INGEN som inte gått igenom detta kan veta hur det är att återigen vänta barn när man förlorat ett barn i magen som vi gjorde......man kan säkert försöka föreställa sig det ,men hur många vågar tänka tanken fullt ut??? nej just det....inte många ens vågar börjar tänka innan man tränger undan de obehagliga tankarna.......Marcus ord igen:


"På föräldrakursen på Vrinnevi satt en överpedagogisk, viskande barnmorska med ett låtsasbröst i tyg och talade om mjölkstockning. I vecka 18! Det är en evighet till eventuella problem med mjölkstockning. Ingen talade om vår oro, om risken för missfall, för förlossningsskräck, för hur man ska reagera om ens barn föds och dör samma sekund. Ingen talade om hur det skulle kännas att hålla sin nyförlöste, ännu varma men döde son i famnen och känna igen sitt ansikte i hans.

Ingen ska behöva vara med om vad vi varit med om. Om det fruktansvärda inträffar kan jag bara hoppas att de drabbade möts av mer värme, respekt och värdighet än vi gjort....."

~vi har bemötts väldigt bra av sjukvården,däremot en del i omgivningen är väldigt oförstående för vår stora sorg.Har även kännt på nätet ibland att en del personer inte anser att jag har förlorat ett BARN,utan fått "missfall".....det känns inte speciellt kul...även om jag vet att jag förlorat just ett barn....en liten dotter jag aldrig kommer få se....

läs hela artikeln här:
http://www.marcusbirro.se/
tillbaka

 
ANNONS
 
Big_belly

Big_belly

31 mars 2008 15:07

Usch va hemskt, det är som du säger man vågar inte ens tänka tanken. Fick däremot känna på känslan igår "läs min blogg" MEN för mig var allt lugnt. Men tankarna innan jag fick höra att allt var ok. Jag va heeelt förstörd och tänkte att det här klarar jag ALDRIG! Klart det är ett barn du förlorat, vad annars skulle det vara?
KRAM PÅ DIG!

http://www.lindasgraviditet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Xaramia - 21 november 2008 11:29

men har en ny..... http://calleskula.bloggagratis.se/   Välkommen!!   Det är svårt att göra rätt Om du säger till mig "Hur mår du?"med sympati och medkänsla i din röst,så svarar jag "Jag mår bra",därför att prata om min förlust med dig idagär alltfö...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 12:05

inte så mycket men ett litet blev det iallafall. Calle är otroligt svårflörtad oftast och jag är alltid för sen med kameran för att leendena ska fastna ...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 12:03

Calle 2 mån gillar inte liggvagnen och har snart vuxit ur insatsen så nu är vagnen omgjord så han kan halvsitta litegrann istället...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 11:59

Hela långpannan full med fiskgratäng blev det igår.   Pangasiusfiléer på en bädd av purjolök,röd lök,lite fiskbuljong o kryddat med salt och citronpeppar. Hemgjort potatismos runt omkring och sen sås gjord på färdig "Fisksås" på påse+ creme fraiche o...

Av Xaramia - 30 september 2008 15:27

som attan är Calle.Var nyss till BVC och träffa doktorn.Allt bra,stark för sin ålder(8 veckor) och kurvan stadigt uppåt.Väger nu 6410 g och är 58,5 cm lång(3890 g och 50 cm lång vid födseln)De fråga om jag amma o jag var beredd på värsta "försöka öve...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se