Alla inlägg under mars 2007

Av Xaramia - 2 mars 2007 09:13

har precis gått upp,men legat med ena ögat halvöppet o med ena örat på lyssning.Var uppe en sväng runt 7-7.30 o såg till att Mellan åt frukost o fick med sig allt till skolan,idag skulle de ha skridskor.Han ville åka direkt till Pappan på em efter skolan så jag var tvungen att försöka få tag på honom o kolla så det var ok.Minsting har kollat på tv med storebrorsan,men jag vet ju att han gärna ställer till en massa bus om han kan.Han kom över i min säng vid 02 i natt så sen dess har jag försökt sova ihop med en kall(han vägrar ens ha tröja på sig) liten roterande helikopter i sängen....hur lätt är det liksom?!Båda killarna lite piggare idag,Störste hostar massor men värst när han ska sova.Minsting ska absolut ha sina jättesnygga "pyjamasbrallor",ett par tunna tunna tunna joggingbyxor nästan... här idag som han fått av sin mormor....hm

ANNONS
Av Xaramia - 1 mars 2007 19:38

Varit godissugen sen igår kväll juuuu!Minsting sjuk o snorig så idag har vi inte kommit utanför dörren,men smet till affären en sväng på kvällen när han somnat o storebrorsorna va hemma....Så nu har jag köpt GODIS...och en massa annat med

ANNONS
Av Xaramia - 1 mars 2007 17:14

...just nu är att mata änderna...eller Ankorna som han säger ...ha ha Brukar ta med gammalt bröd på jobbet som vi ger dem.

Av Xaramia - 1 mars 2007 16:19

Räknade antalet böcker som låg framma i sovrummet när jag städade...hm....22 stycken inkl de på hyllorna ovanför sängen

Av Xaramia - 1 mars 2007 13:32

Lite läsvärda böcker:såna som man ej behöver läsa från pärm till pärm utan kan ha liggandes o bläddra i lite då o då,läsa lite här o lite där:***"12 veckor till ett självläkande liv" -av Susanna EhdinAlla kan förbättra sin hälsa och må bättre.Genom att stärka din självläkande kraft kan du skapa ett välmående som du inte trodde var möjligt! Här får du ett 12-veckors program som steg för steg leder dig mot ett friskare liv.Det handlar om att tänka i nya banor och*pröva att äta lite nyttigare*ta pauser och andas eller meditera*se till att sova ordentligt*rensa ut och må bättre*se till dina individuella behov*ge näring åt själen*ta vara på glädjen och leka mer*se till helheten***"Vem är det som bestämmer i ditt liv" av Åsa Nilsonne-om medveten närvaroMedveten närvaro-mindfulness-innebär att vi är vakna i nuet,att vi lägger märke till det som sker omkring oss och hur det påverkarkar vårt inte:Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar,och vi kan lära oss att styra den-välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår egen inre scen.Med hjälp av medveten närvaro kan vi nå större självinsikt,öka våra valmöjligheter och förmågan att nå våra mål.***"Att leva ett liv- inte vinna ett krig" -av Anna KåverOm acceptansAcceptans innebär att välja att se och stå ut med både sin inre och yttre verklighet,utan att fly,undvika,förvränga eller döma den-hur plågsam den än kan vara.Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avtstå från att söka förändring i en svårt situation,utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv.En del liknar det vid lugnet efter stormen.Att acceptera är,även om det kan tyckas paradoxalt,att vi handlar aktivt,i enlighet med våra värderingar och mål.Att leva ett liv....-visar hur vi kan nå en mer accepterande hållning-och på sätt större harmoni.***"Tio tankar om TID" -Bodil JönssonVi jagar tid,säger vi i vår kultur:Det vi egentligen menar är att vi låter klockslagen jaga oss,och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid,till exempel genom allehanda finesser.Men det som du längtar efter har nog ingenting med klockan att göra .Det är din personliga,din upplevda tid som du vill ha lång.Det är det som du vill få gott om.Ur boken:Det som gör att jag föredrar vanlig post och e-post framför telefonsamtal är just att jag får ha mitt eget "nu" mer ostört.Det är en frihet som man kan unna sig i vår tid,ett tidsoberoende.***"Att välja glädje" -Kay Pollaken bok om att få ett bättre livEn bok om att växa och utvecklas som människa.Boken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv ooch de männsiskor du möter.Hur du kan göra för att må bättre,få det lättare i möten med andra människor,uppnå större balans och närvaro,känna dig lyckligare och friare.Bli mindre sårbar.En bok som inte liknar nån annan.En bok att hämta kraft ur.

Av Xaramia - 1 mars 2007 13:03

trots sjuka barn känns det som en BRA dag,har lite mer energi än många andra dar.Har städat lite,dammsugit o torkat golv,....fyy så skitigt det var ,....fast det inte såg så ut ju.Åt färdig fiskgratäng,Minsting pan pizza men tiggde till sig nästan 1/3 av min fiskgratäng...han gillade det!

Av Xaramia - 1 mars 2007 10:02

" Om en person du talar med inte tycks lyssna,var tålmodig.....Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat..""Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre"

Av Xaramia - 1 mars 2007 07:20

Usch! När ska detta vända.....vi är ständigt sjuka,jag var hemma torsdag o fredag förra veckan,ont i huvudet o feber.Min Störste har varit hemma 3 dar nu,men han fixar det ju själv så jag kunnat jobba o gått hem på lunchen bara o kollat till honom. Idag klagar Minsting över huvudvärk och snoret bara rinner o han känns varm...stackarn!Kul o ringa jobbet o säga att jag blir hemma ...IGEN! Vet att man ej ska känna så men det gör jag iallafall...´När ska vi bli friska igen???

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se