Direktlänk till inlägg 1 mars 2007

Lite läsvärda böcker:

Av Xaramia - 1 mars 2007 13:32

Lite läsvärda böcker:såna som man ej behöver läsa från pärm till pärm utan kan ha liggandes o bläddra i lite då o då,läsa lite här o lite där:***"12 veckor till ett självläkande liv" -av Susanna EhdinAlla kan förbättra sin hälsa och må bättre.Genom att stärka din självläkande kraft kan du skapa ett välmående som du inte trodde var möjligt! Här får du ett 12-veckors program som steg för steg leder dig mot ett friskare liv.Det handlar om att tänka i nya banor och*pröva att äta lite nyttigare*ta pauser och andas eller meditera*se till att sova ordentligt*rensa ut och må bättre*se till dina individuella behov*ge näring åt själen*ta vara på glädjen och leka mer*se till helheten***"Vem är det som bestämmer i ditt liv" av Åsa Nilsonne-om medveten närvaroMedveten närvaro-mindfulness-innebär att vi är vakna i nuet,att vi lägger märke till det som sker omkring oss och hur det påverkarkar vårt inte:Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar,och vi kan lära oss att styra den-välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår egen inre scen.Med hjälp av medveten närvaro kan vi nå större självinsikt,öka våra valmöjligheter och förmågan att nå våra mål.***"Att leva ett liv- inte vinna ett krig" -av Anna KåverOm acceptansAcceptans innebär att välja att se och stå ut med både sin inre och yttre verklighet,utan att fly,undvika,förvränga eller döma den-hur plågsam den än kan vara.Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avtstå från att söka förändring i en svårt situation,utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv.En del liknar det vid lugnet efter stormen.Att acceptera är,även om det kan tyckas paradoxalt,att vi handlar aktivt,i enlighet med våra värderingar och mål.Att leva ett liv....-visar hur vi kan nå en mer accepterande hållning-och på sätt större harmoni.***"Tio tankar om TID" -Bodil JönssonVi jagar tid,säger vi i vår kultur:Det vi egentligen menar är att vi låter klockslagen jaga oss,och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid,till exempel genom allehanda finesser.Men det som du längtar efter har nog ingenting med klockan att göra .Det är din personliga,din upplevda tid som du vill ha lång.Det är det som du vill få gott om.Ur boken:Det som gör att jag föredrar vanlig post och e-post framför telefonsamtal är just att jag får ha mitt eget "nu" mer ostört.Det är en frihet som man kan unna sig i vår tid,ett tidsoberoende.***"Att välja glädje" -Kay Pollaken bok om att få ett bättre livEn bok om att växa och utvecklas som människa.Boken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv ooch de männsiskor du möter.Hur du kan göra för att må bättre,få det lättare i möten med andra människor,uppnå större balans och närvaro,känna dig lyckligare och friare.Bli mindre sårbar.En bok som inte liknar nån annan.En bok att hämta kraft ur.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Xaramia - 21 november 2008 11:29

men har en ny..... http://calleskula.bloggagratis.se/   Välkommen!!   Det är svårt att göra rätt Om du säger till mig "Hur mår du?"med sympati och medkänsla i din röst,så svarar jag "Jag mår bra",därför att prata om min förlust med dig idagär alltfö...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 12:05

inte så mycket men ett litet blev det iallafall. Calle är otroligt svårflörtad oftast och jag är alltid för sen med kameran för att leendena ska fastna ...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 12:03

Calle 2 mån gillar inte liggvagnen och har snart vuxit ur insatsen så nu är vagnen omgjord så han kan halvsitta litegrann istället...

Av Xaramia - 8 oktober 2008 11:59

Hela långpannan full med fiskgratäng blev det igår.   Pangasiusfiléer på en bädd av purjolök,röd lök,lite fiskbuljong o kryddat med salt och citronpeppar. Hemgjort potatismos runt omkring och sen sås gjord på färdig "Fisksås" på påse+ creme fraiche o...

Av Xaramia - 30 september 2008 15:27

som attan är Calle.Var nyss till BVC och träffa doktorn.Allt bra,stark för sin ålder(8 veckor) och kurvan stadigt uppåt.Väger nu 6410 g och är 58,5 cm lång(3890 g och 50 cm lång vid födseln)De fråga om jag amma o jag var beredd på värsta "försöka öve...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se